Gizlilik Politikası Nasıl Hazırlanır?

Gizlilik Politikası Nasıl Hazırlanır? Adlı yazımıza hoşgeldiniz. Bu yazımızda Gizlilik Politikası Nedir? Ve Nasıl Hazırlanır? hakkında hazırladığımız yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni kurmuş olduğunuz bir web siteniz veya uygulamanız bulunuyorsa mutlaka bir gizlilik politikası oluşturmanız gerekir fakat bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız işte bu yazımızda tam sizin için aşağıda verdiğimiz bilgilerden yararlanarak bir politika oluşturabilirsiniz.

Gizlilik Politikası Nedir, Bir Web siteniz veya bir uygulamanız varsa ve bu web site veya uygulama aracılığıyla kullanıcılardan veri topluyorsanız bu Politikayı hazırlamanız ve kullanıcılarla paylaşmanız gerekir Peki kullanıcı verilerini toplama örneği nedir?

Web sitenizi veya uygulamanızı kullanan kişilerden sitenize nereden girdiklerine dair bir veri topluyorsanız bunun için Gizlilik politikası hazırlamanız gereklidir veya uygulamanızda (sitenizde) bir giriş ekranı veya bir anket bulunuyorsa bunun için de sitenizde bir gizlilik politikası bulundurmanız gereklidir. Eğer sitenizde bir analitik aracı veya reklam bulunuyorsa bu gibi araçların genellikle kullanıcı verilerini topladıkları için bunun için de bir Gizlilik politikası bulundurmanız gerekir.

Gizlilik politikası kısaca web siteniz veya uygulamanızın kullanıcılardan hangi verileri topladığınızı ve bu verilerin hangi amaçlarla kullanabileceğiniz belirten politikadır. Web sitenizde  veya uygulamanızdan sitenize giren kişilerin verilerini toplayabilirsiniz fakat bunu belirli kurallar çerçevesinde yapabilirsiniz bunu da gizlilik politikanızda belirtmeniz gereklidir.

Gizlilik poltikanızda bulunması gereken bâzı önemli bölümler vardır bunlardan ilki verilerin kimlere paylaşılabileceğidir kullanıcılardan topladığınız verileri kimseyle paylaşamassınız fakat bâzı ayrıcalıklar bulunabilir örneğin resmi bir merci sizden verileri isterse bu verileri vermeniz gereklidir. Bir başka önemli bölüm ise topladığınız verileri ne için kullandığınızdır bunu politikanızda belirtmeniz gereklidir.

Gizlilik politikanızda toplamış olduğunuz verilerin ne kadar sizde kalacağını söylemeniz gereklidir. Hangi tür verinin ne kadar süre elinizde kalacağı ve bunların ne zaman anonim olarak belirleneceğini de politikanızda belirtmeniz gereklidir.

Eğer siteniz bir e-ticaret sitesi ise ve üyelik bilgileri ve ödeme bilgileri topluyorsanız sitenizde gizlilik politikası dışında başka politika sayfalarınında bulunması gereklidir ayrıntılı bilgi almak için ve daha sonrasında karşınıza çıkabilecek sorunlarla uğraşmamak için bir avukata danışabilirsiniz.

Gizlilik politikanızı hazırladıktan sonra politikanızı belli aralıklarla güncellemeyi ve eksik bir konu olup olmadığına dair emin olmayı unutmayınız. Web sitenize giren kullanıcıların bu veriler üzerinde bâzı hakları bulunmaktadır bunlardan politikanızda bahsetmeyi unutmayınız ayrıca kullanıcıların sizinle iletişime geçmesi için bir iletişim sayfası hazırlamayı unutmayınız.

Yukarıda verdiğimiz bilgilerden yararlanarak Web sitenize veya uygulamanıza bir Gizlilik politikası oluşturabilirsiniz.

Post a Comment

Previous Post Next Post